SEARCH BOX

SLIDER

FİLM:SUFFRAGETTE/DİREN

Sıcak bir Ankara akşamından herkese merhaba..Nasılsınız keyifler iyi mi?Kurban bayramı da umarım ki güzel geçmiştir..Hemen şimdi izlediğim bir filmi sizlere aktarmak istiyorum sıcağı sıcağına.Tesadüfen ne izlesem diye araştırırken buldum.Sıcak ve baskın hava da güzel gider diye düşündüm.

Filmimizin adı Suffaragette.Birazcık konusuna değinelim.1912 İngilteresini ele almakta.O dönemde henüz kadın-erkek eşitliği yoktur.Erkekler eğitim alma hakkına sahip.Oy verme hakkına sahip..Kadınlar daha ağır şartlarda çalıştırılmaya maruz kalıyor.Ve en önemlisi de film boyunca göreceksiniz ki erkek baskın bir toplum olduğu için kadınlar erkeklerin birer eşyasıymış gibi davranılıyor.Filmdeki olay ve kişilerin gerçek olduğu göz önünde bulundurulursa haklarımız konusunda daha hassas davranmamız gerektiği görülebilir.Filmin sonunda bu direnişin kadınlara neler getirdiğine kısaca değinmiştir.Filmi genel itibariyle beğendim.Hakları için kimisi anneliğinden,kimisi hayatından ödün verdi.
Filmin direniş sahnelerinden birkaç resim

Filmde çok ağlamaklı sahne yok hatta nerdeyse hiç yok.Ama en çok üzüldüğüm sahne Bayan Watts'ın oğlunun eşi tarafından bir aileye evlatlık verildiği sahneydi.
Filmden alacağınız ilk mesaj kadın hakları olurken ikinci mesaj çocuk işçiliği olacak.7-9 yaş arasındaki çocuklar dahi bir işte çalıştırılmakta.12-13 yaşına geldiğindeyse tam zamanlı birer çalışan olarak görülüyor.Bunun sebebi de sanayi devriminin işçi ihtiyacını ancak karşılayabilmesi.
Filmin sonuna kadar kadınların oy verme hakkını elde etmemesi için uğraşan vekil ve yetkililere genişçe yer verilmiş.İsyanları bastırmak için çoğu kadını tutuklasalar da direnişin daha çok büyümesine sebeb oldular.
Filmin gerçekte yaşandığı düşünülürse gerçekten zor dönemden kadınların bu günlere geldiği anlaşılabilir.Filmin gerçek oyuncularını aşağıya ekliyorum bakabilirsiniz.
Emmeline Pankhurst ve Edith New
Emily Davison gerçek hayatta kadın haklarına dikkat çekmek için kendini kralın atının önüne atmış ve acı bir şekilde can vermiş.Filmde kendisinin ölümü canlandırılmıştır.Kendisinin ölümünden sonra kadın hakları tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmiştir.Pas geçilmeyecek bir konu olduğu anlaşılmıştır.
Emily Davison ve Maud Watts
Film oyuncu kadrosu bakımından çok başarılı.İki tanede ödülü var.Zannediyorum ki izlediğinize hiç pişman olmayacaksınız.Fragmanını sizin için ekliyorum buraya.Fragmanına baktıktan sonra bence hemen izlemek isteyeceksiniz.



Yorumlar

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022