SEARCH BOX

SLIDER

Blogunuza Devamını Oku Nasıl Eklenir

  

Güzel bir ağustos gününden herkese merhaba...
Bugün sizlerle çok güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum.Blog tasarımının olmazsa olmazlarından "Devamı " eklentisini yükleyeceğiz.Bazı temalarda kendiliğinden var ama siz şeklini değiştirmek isteyebilirsiniz bazı temalarda da hiç yok bu da uzun bir yazı yazdığınızda yazınız sayfada tam haliyle görüntüleneceğinden blogunuza giren okuyucuları yorabilir.Ayrıca sayfa açılırken çok yavaş açılıyor bunu da unutmadan ekleyelim.


Şimdi başlayalım o halde.Öncelikle ben Photoshop cs6 kullanıyorum.Bilgisayarınızda yoksa ben aşağıya örnek ekleyeceğim oradan beğendiğiniz olursa alabilirsiniz..Ama hiç birini beğenmediniz ya da temanızla uyuşmuyor o zaman online siteler var bildiğim kadarıyla ama çok başarılı değiller maalesef.

1.Adım buton oluşturma:
Öncelikle programı açıyoruz.açtıktan sonra Dosya>Yeni kısmından kendimize istediğimiz boyutlarda transparan bir dosya açıyoruz.(CTRl+N ye bastığınızda da açılacaktır.)
Ben dosyamı 310x100 ebatlarında açtım bu boyut büyük ya da küçük gelirse istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Ben normalde daha küçük kullanıyorum şimdilik böyle deneyeceğim.
Sırada ne tür bir şey istediğimize geldi ben genelde temama uygun bir şeyler ararım renk açısından falan.Ama göze de güzel görünmesi gerekir.İnternet üzerinden istediğim şekle göre arama yapıyorum.Kalpli bir şeyler yapmaya karar verdim ve ona göre de arama yaptım.
Resim bulmak için Deviantart sitesine giriyorum yan kısma"Kawaii png" yazıyorum karşıma bir sürü png çıkıyor sayfasına giriyorum ve sağ tarafta download-zip ya da rar- yazar.İndiriyorum rar ya da zip içinde geldiyse çıkarın.
Sıra dosyayı ps üzerinde açmaya geldi.Dosya>Aç diyorum ve istediğim resmi açıyorum
Resmin boyutu çok büyük olabilir bunu küçültmek içinde Görüntü>Görüntü boyutundan küçültüyorum istediğim ebatlarda.
Ben genişliği 50 px yaptım aşağıda zaten oranları koru işaretli bu yüzden yüksekliği de ona göre değişiyor.sırada bunu ilk açtığımız dosyamıza taşımaya geldi.Sol tarafınızda en başta ok gibi bir şey var ona tıklayın.Ardından resmin üzerine gelin tıklayıp tutun ve açtığımız dosyaya sürükleyip bırakın.CTRL+t yaparak istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz.İsterseniz şeklini yatık yapın isterseniz çapraz koyun vs...
Yukarıdaki resimde yazı aracını nasıl kullanacağınızı anlattım.Sorunuz olursa yorum kısmına yazarsınız.Şimdi sıra yazımızı yazmaya geldi.
Eğer yazınıza gölge,eğim,desen gibi şeyler vermek istiyorsanız sağ en altta bulunan fx simgesine tıklayın.Ben gölge efekti verdim sadece.Gölgeyi benim gibi yapmak isterseniz resimdeki değerleri yazın yeter.
Eğer kalbin diğer tarafta da olmasını istiyorsanız en baştaki gibi sürükleyin resmi kendi dosyanıza bırakın.CTRL+T ile değişiklikleri yapın.Sıra kaydetmeye geldi.Dosya>Farklı kaydet yapın.Aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.
PNG'yi seçtikten sonra istediğimiz yere kaydediyoruz.
******
Sıra geldi resmi yüklemeye.Önce internetten bir url adresi almamız gerekli bunun için ben bu siteyi kullanıyorum siz istediğiniz siteden yararlanabilirsiniz.
Dosyayı seçtikten sonra yükleye tıklıyorum açılan sayfa da Okla gösterdiğim kısmı alıyoruz.

Sıra geldi Blogumuza eklemeye.Bunun için Blogger sayfamıza giriyoruz.Şablon>HTML'yi düzenleye tıklıyoruz.Kodlarla dolu bir sayfa açılacak. Kodlar içinde CTRL+F yaparak <data:post.jumpText/> kodunu aratıyorum.Bulduktan sonra bu kodu silip yerine aşağıdaki kodu yazıyorum.

<img src='ResminizinkopyaladığınızURL'si'/> kodunu yazıyorum.Ve kaydediyorum.
ÖRNEK:
<img src='https://resmim.net/f/NUXLfm.png'/>

Artık kodu yazılarda nasıl kullanacağıma geldi.Daire içine aldığım yere tıklayınca kendiliğinden ekleniyor.Unutmayın bu kodun işlevinde yazının uzunluğunu siz belirliyorsunuz.Yani O işarete istediğiniz yerde tıklayabilirsiniz.İsterseniz bir miktar yazı yazdıktan sonra isterseniz bir iki cümleden sonra ekleyebilirsiniz.Sayfada Görünmesini istediğiniz yazıya bağlı tamamen.

BUTON ÖRNEKLERİ:Toplam 25 tane yaptım ama buraya birkaçını ekledim.Tamamını indirmek için Buraya Tıklayın lütfen.Ebatlar büyük gelirse istediğiniz şekilde büyültün ya da küçültün.



Kendinize iyi bakmayı unutmayın.Hoşçakalın.



Yorumlar

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022