SEARCH BOX

SLIDER

Belgesel Kuşağı:Gezegenin Gücü

Bugün bir belgesel kuşağıyla karşınızdayım.Evde yazı yazmak için zaman bol olunca bende yazamadığım zamanları telafi etmek istedim.Yakında okullar açılacağından bol bol vakit varken dolu dolu geçireyim değil mi?

Sizlere çok severek izlediğim bir belgesel serisinden bahsetmek istiyorum.Genelde haftanın bir gününü ayırırım ama bazende arka arkaya birkaç bölüm izleyip bir süre belgesel izlemem.Ama bu belgesel 5 bölümden oluştuğu için aksatmadan izleme kararı aldım.
 20 Kasım 2007 yılında BBC Two'da ilk gösterimi yapılan bir İngiliz belgesel dizisidir.5 bölümlük belgesel aynı zamanda bir jeolog olan Lain Stewart tarafından sunulmuştur.Lain Stewart, Dünya'nın nasıl işlediğini ve 4,6 milyar yıl boyunca, bugün nasıl bu kadar önemli bir yer haline geldiğini anlatıyor.Sunucu zaten birçok başarılı belgeseliyle biliniyor.Belgesel kesinlikle sıkıcı değil ve sunucunun akıcı anlatımıyla daha da güzel olmuş.Beş bölümün her biri 60 dakikadan oluşuyor.
Bölümler sırasıyla:
  • 20 Kasım 2007 ilk bölüm:Yeryüzü:VOLKANLAR
  • 27 Kasım 2007 ikinci bölüm:Yeryüzü:ATMOSFER
  • 4 Aralık 2007 üçüncü bölüm:Yeryüzü:BUZULLAR
  • 11 Aralık 2007 dördüncü bölüm:Yeryüzü:OKYANUSLAR
  • 18 Aralık 2007 son bölüm:Yeryüzü:NADİR TOPRAK
Belgeselin son bölümünde Madagaskar'a çekim için giden ekip ve yanlarında ekibe eşlik eden Brian Fisher tarafından bölgede yeni bir karınca türü keşfedildi.Sunucuya ithafen karıncanın adına Cerapachys iainstewarti adı verildi.



Yorumlar

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022