SEARCH BOX

SLIDER

Westworld, 2 Ekim tarihinde HBO’da yayınlanmaya başlayan dizidir. Bünyesinde bilim kurgu, gerilim, aksiyon ve dram unsurlarını barındıran yapımın proje tasarımcısı Jonathan Nolan ile birlikte Lisa Joy’dur. Yapımda önemli isimlerde J.J. Abrams’da idari yapımcı olarak yer almaktadır.Film aslında 2050'lerde geçmektedir ve 1900'lü yılların dünyasını ele almaktadır.Yani anlayacağınız 2050'lerde dünya üzerinde yapay zeka ve robotlarla olan ilişkilerimiz fazlasıyla ilerlemiş durumdadır.

Film o yılların tozunu fazlasıyla yutmuş dizayn ve estetik bence çok güzel.En kötü kovboy karakterleri bile çok iyi oynamış filmde.Zaten her oyuncu karakterinin hakkını fazlasıyla vermiş.Eskiden babalarımızın pazar günleri gelenek haline getirdiği kovboy filmlerini şimdi de biz çocuklarına gelenek haline getirtecek bir dizi...Diziye gelirsek dizi bir tema parkında geçiyor.Filmin adı bu parktan geliyor.

Bu park yapay zekaların programlanıp gönderildiği yer.Bu parkın kurucusu ise Dr. Ford....Film boyunca sakin tavırlarıyla dikkat çekiyor..
Tema parkı ise zengin insanların para verip eğlenmek için gittiği bir nevi yapay dünya..Burada gerçek insanlar ölmüyor ve bununla da kalmayıp robotlar biz insanlara göre programlandığı için siz öldürseniz bile itiraz etmiyorlar.Biz İnsanlarda bu durumun farkında olduğumuzdan öldürmekten bir hayli keyif alıyoruz.Aslında burada bize verilmek istenen mesaj teknoloji ilerledikçe insanlığımızın daha da düşeceği...
Bu parkın içindeki yapay zekalarımıza 'Host' deniyor yani  ev sahibi.Oraya giden insanlara ise konuk.İster konukların olsun ister robotların sürekli tekrarladığı bir söz var. 
Şiddetle başlayan hazlar, şiddetle son bulurlar.
Dünyanın bir sahneden ibaret olduğunu soyleyen Shakespeare tarafından yazılmış
''Bütün dünya bir sahnedir. Ve kadın erkek herkes ancak birer oyuncu. Sıraları geldikçe ya girer ya çıkarlar.''
Westworld işte tamda burada bahsedilen yer. Daha filmin başında bir piyano beliriyor ve bir süre sonra robot çalmayı bıraktığında aslında piyanonun kendi kendine çalmakta olduğunu görüyor.Shakespeare'ın anlatmaya çalıştığı ve film boyunca da sürekli üzerinde durulan kısım burası.Sahnede oyuncu olmaktan sıkılan robotların üzerinde bilinç kavramının anlam kazanmaya başlaması anlatılıyor.Robotlarımız artık bir şeyleri hatırlamaya başlıyorlar zamanla.Bizim onları programladığımızın dışına çıkmaya başlıyorlar .İkinci sezonda bunu göreceğiz.
                       Westworld Karakterleri
               Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy)
Sevgili Dolores'imiz.İlk ev sahibi.Film boyunca çeşitli karakterlere büründüğünü göreceğiz.Babası ve annesiyle yaşıyor film boyunca her sahnede o güzel yüzünü göreceğiz.
                          Jeffrey Wright (Bernard Love)
Parkın en önemli sorumlularından birisi.Kendisi oğlunu küçük yaşta kaybetmiş ondan sonrada kendini parkın gelişmesine adamış birisi.Aslında Bernard ile ilgili film sonunda göreceğimiz ve bize şok etkisi yaratacak bir sürpriz var ama burada bahsetmeyeyim.

James Marsden (Teddy Flood):

Sevgili Dolores'imizin sevgilisi..Film boyunca ölüp ölüp dirildiğini göreceğiz.Dolores'i bir başka seviyor.Filmimizin yakışıklı ve cesur kovboyu rolünü de üstlenmiş oluyor.

Anthony Hopkins (Dr. Robert Ford):

Dr.Ford...İyi başladı ama kotü bitti derler ya hatta onu demelerine bile gerek yok
''Şiddetle başlayan hazlar, şiddetle son bulurlar'' sözü bu adam için seçilmiş bir replik olsa gerek.Tema parkın sahibi ve iki kurucusundan birisi.

Daha fazla oyunculardan bahsetmek isterdim ama diziyi izlemediyseniz fazla spoiler vermek istemiyorum.Film bana göre genel anlamıyla biraz yetişkinlere hitap ediyor.Evet bilim kurgu filmi ama her yaştan insan evladının izleyeceğini düşünmüyorum bazı uygunsuz sahneleri var ama artık her filmde gördüğümüz için yadırgamıyorum bile.İzlediğim ilk 2-3 bolümde olayın nasıl işlediğini anlamaya çalıştım ama siz izlemeden önce bence bu filmle ilgili yazılmış olan yazılara bir göz atın.Ben beğendim filmi.Konusu harika bence ve oyuncularda oscarlık oynamış.Bu dizinin La casa de papel kadar etki yaratıp yaratmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.Ayrıca filmin başlangıç müziğini beğendiğimi de eklemeden geçmeyeceğim.
Westworld Season 1 Official Trailer (2016)







Yorumlar

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022