SEARCH BOX

SLIDER

Günümüz Mimarisi:Ahşap Evler

Şu fotoğrafa bakınca ne düşünüyorsunuz?Ben acaba bu evde insan kendini huzursuz hissedebilir mi diye düşünüyorum zira bakınca bile insan bir huzur doluyor.
           Artık insanlar apartman dairelerini değil de doğayla iç içe olan evleri tercih etmeye başladı.Türkiye'de henüz çok olmasa da yurt dışında bu tarz evlere çok fazla rastgelebilirsiniz. Sebebi insanların çok parası olması değil elbette kendilerini iyi hissedecekleri yerlerde yaşamak  istemeleri.Çünkü bu tarz evler artık şehirden çok çok uzaklarda değil işinize belki de yarım saatlik bir mesafede,çok büyük,hemde sizi şehirden çok uzaktaymış hissi yaşatıyor olması.
İnsanların bu evleri seçmesinin eskiye göre artmış olmasının diğer nedeni ise artık çok dayanıklı olmaları.Eskiden bu durum biraz endişe yaratıyorken artık fırtınalara,kasırgalara ve diğer doğa olaylarına dayanıklı yapılıyor.İnsanlar böylesi ev alacakken önce hangi ağaç çeşidinden yapıldığına mutlaka bakıyor.Örneğin:

Beyaz Çam Ağacından yapılmış evler termal oluyor maliyeti az ve dayanıklı bu yüzden
ahşap ev yapımında en çok tercih edilen ağaç türü oluyor.

Kırmızı Sedirden yapılan evler ise daha dayanıksız oluyor.
bu Ağacın en güzel özelliği ise ağacın kokulu olmasından dolayı eve güzel kokular yayması
Genelde nemli iklimlerde tercih ediliyor bu iklimlere göre dayanıklı.

Sarı Çam Ağacından yapılan evler ise en dayanıklı evler oluyor.
Ahşap evlerde genelde kat yapımında kullanılıyormuş.Hem maliyeti de düşükmüş.

Meşe Ağacından yapılan evler ise yıllarca ayakta kalabiliyor.
Ama işlenmesi çok zor olan bir ağaçmış bu yüzden tecrübeli insanlar tercih ediyormuş.
Maliyeti yüksekmiş sebebi de dediğim gibi çok sağlam olması.

Son yıllarda bu evlerin çok tercih edilmesiyle birlikte ahşap ev modası klasik tarzdaki ahşap evlerden modern ahşap mimarisi dediğimiz evlere kaydı.
Bakınız aşağıdaki resimlere


Bildiğimiz o klasik ahşap evlerden uzaklaşıldı hala tercih ediliyor elbette ama modern ahşap ev dediğimiz kategori kadar değil.Anlayacağınız ahşap evler artık kulübelerden ibaret değil.Hatta artık kulübe kadar küçük olan ahşap evler bile göz boyuyor.




Ahşap evlerin diğer bir avantajı ise çok verimli olmaları.Ahşap doğal bir izalötördür.Soğuk ve sıcağı çok iyi izole eder.Bu taş,beton ve tuğlalı evlerle karşılaştırdığınızda önemli bir miktarda enerji tasarrufu anlamına gelir.Tüm bunların yanında ses geçirmezdir bu da huzurlu ve sessiz bir ortam demek.

Hazır sıcaklığı değinmişken kışın nasıl ısındıklarına da bakalım.
Yurt dışında bu tarz evler genelde sobalı ya da yerden ısıtmalı oluyor.Aslında evlerin çoğunda iki seçenek birlikte bulunuyor.Sobalı olanlarda iki şekilde ayrılıyor bildiğimiz sobalar ya da şömineler.

Ahşap evler sadece dışında değil aynı zamanda içinde de mimaride çok yönlü.İçinin büyük ya da küçük olması bu durumu hiç değiştirmiyor bir koltukla bile mükemmel bir ahşap ev dekoru yapabiliyorsunuz.


Ben bu tarz evleri çok beğeniyorum.Siz ne düşünüyorsunuz bu evler hakkında?

Yorumlar

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022