SEARCH BOX

SLIDER

Film|Sevdiğim Tüm Erkeklere


             Ders çalışmaktan sıkılınca ara verip bir film izlemeliyim diye düşündüm.Sürekli reklamlarda karşıma çıkan bu filmi izleyeyim dedim.Daha bu yaz çıkmış bir Netflix filmi.3 Kitaptan oluşan serinin ilk kitabını işlemişler.Tür olarak Dram-romantizm var ama çok fazla duygusal bir film değil.Daha çok romantizm kısmı ağır basıyor.

Annesi vefat etmiş Lara Jean  2 kardeşi ve babasıyla yaşamaktadır.Kendisinden büyük bir ablası ve birde küçük kız kardeşi vardır.Ablası Margot okumak için filmin başında İsveç'e gidiyor.Evde de haliyle büyük abla olarak o kalıyor.

Bu kızımız çocukluğundan beri sevdiği tüm erkeklere duygularını ifade etmekten korktuğu için onlara olan duygularını mektuplara yazıp saklıyormuş.Tam olarak hoşlandığı 5 çocuk var.
Mektuplar onun en çok gizlediği ve önemsediği eşyaları.
Aşık olduğu erkeklerden birisi aynı zamanda ablasının erkek arkadaşı.Biranda tüm mektuplar aşık olduğu erkeklere teker teker postalanıyor ve tüm olaylar bundan sonra gelişiyor.

Mektupları gönderen kişi Lara'nın küçük kardeşidir.Onun sıradan hayatı olmasını istemediği ve ablasının utangaç olduğunu bildiğinden ona yardım amaçlı yapmak ister.Mektup yazılan beş erkek aşağıda...


Bizi ilgilendiren ve film boyunca sürekli göreceğimiz iki erke ise Peter ve Lara Jean'ın yan komşuları aynı zamanda Ablası Margot'un eski erkek arkadaşı Josh...
Filmde beden eğitimi dersinde Lara Jean'ın Peter'i öpmesiyle olaylar daha da karmaşık bir hal alıyor.
Öpmesinin nedeni mektuplardan birisinin ablasının eski erkek arkadaşına gitmiş olması.Onu unutmuş gibi göstermek için Peter'ı öpüyor....

Tabi ondan önce Peter'da elinde mektupla gelmiştir ve Lara Jean'e Onunla sevgili olamayacağını söylemiştir.
Sonrasında Peter'ında kız arkadaşı tarafından terk edilmesiyle Peter onu kıskandırmak için Lara Jean'e bir teklif yapar.Sevgili rolü yapacaklardır.Tabi bunun için Lara Jean bir anlaşma yapmaları gerektiğini söyler.

Bu Maddeler:
Peter partiye giderse yanında sevgilisi olarak yanında Lara Jean gitmek zorunda
İkisi birlikte Fight Club'ı izleyecek
İkisi birlikte Sisteen Candles'ı izleyecek.
Diğer maddeleri hatırlamıyorum maalesef bu yüzden filmi izlerseniz öğrenirsiniz :)

İlerleyen sahnelerde ikili daha da yakınlaşıyor ve birbirlerine karşı dürüst olmaya başlıyorlar.Lara Jean ve Peter Kavinsky dertlerini birbirlerine anlatmaya başlayınca birbirlerine karşı boş olmadığını da dışarıdan çok rahat gözlemleyebiliyorsunuz.Ama Peter'la barışmak isteyen eski sevgilisi bunların aralarını bozmaya çalışıyor.

Filmin sonunda ne olacağından elbette bahsetmeyeceğim ama filmin başından çok bahsettim hatta orta kısımlarından da çok fazla spoiler verdim bu yüzden sonunu izleyince öğrenin diye yazmıyorum.
Filmde beğenmediğim şeylere gelince;
İkilinin arasındaki olaylar filmde çok hızlı geçiyor ama sonuçta sinema filmi ve zaten çok uzun yapamazlardı o sahneleri.
Öğrendiğim kadarıyla kitabında olan bir-iki sahne hiç çekilmemiş.Başka sahneler eklenmiş
ama genel itibariyle beğendiğim bir film oldu. Kavinsky zaten rolünü çok iyi canlandırmıştı.
Aşağıya filmin fragmanı ve birkaç kare ekliyorum.


Film Müziği






Yorumlar

  1. Dikkatimi çeken bir filmdi ama bir türlü izleyememiştim şimdi yine listeme ekledim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :)Benimde hep karşıma çıkıyordu reklamlarda sonunda izledim:)

      Sil

Yorum Gönder

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022