SEARCH BOX

SLIDER

#40SabahErkenKalk

Günaydın herkese...Hadi gelin sizinle yeni bir alışkanlık edinelim.Sizin içinde uygun olur mu?Sosyal medyada hiç gördünüz mü #40SabahErkenKalk adlı projeyi?Görmediyseniz bile artık benden duydunuz.

Aslında daha önceden adını duyduğum ama yapmaya üşendiğim ya da 5.-6. gündeyken pes ettiğim bir proje.Neden böyle bir proje yapmaya gerek duymuş insanlar diye düşünebilirsiniz.Açıklayalım o zaman hemen.
  1. Erken kalkan erken yol alır atasözünü hiç duydunuz mü?Herkes illaki duymuştur.Peki neden böyle biz söz söylenme gereği duymuşlar bunu hiç düşündünüz mü?Bir işte istenilen sonucu, verimi veya kazancı sağlamak için mümkün olabildiğince erken davranmak gerekir.Erken kalkan bir insan için gün, büyük bir zaman birimidir. Kişi erken kalkmanın verdiği zihin açıklığı ve gönül aydınlığıyla işine herkesten önce başlar, haliyle erken bitirir. Atalarımız bu bakımdan sabahın hayrına ve bereketine inanırlar ve erken kalkmaya çok önem verirler
  2. Adını bildiğiniz ya da bilmediğiniz birçok başarılı insan erken kalkmaktadır.Bu insanlar sizce neden erken kalmaya bu kadar önem veriyorlar? Tonlarca parası var işe gitmek için erken kalmak zorunda değil,kendine kahvaltı hazırlamak istese bunu yapacak yardımcıları evinde zaten mevcut.Aslında listeyi daha da uzatabiliriz.

Apple CEO'su Tim Cook gece 03:45'te uyanıyor ve ilk iş olarak e-postasını kontrol ediyor.

Onun uyandığı saat kimi insanların yatış saati aslında.
Time'ın haberi şöyle buyuruyor: "Her sabah 03:45'te uyanıyor (evet 'her sabah'), 1 saat boyunca e-postasını kontrol ediyor, kendisinde 3 saat dilimi uzaktaki tembel doğu yakalıları geride bırakıyor, sonra da spor salonuna gidiyor. Sıradaki durağı Starbucks oluyor (daha fazla e-posta işi yine tabii) ve son olarak iş yerinde buluyor kendini. 'Olayşu ki, yaptığınız işi seviyorsanız, onu iş olarak görmüyorsunuz. Yaptığınız herhangi bir şeye dönüşüyor ve bu da benim kendimi bulmam adına büyük bir şans."

NextDesk yöneticisi Dan Lee, güne 03:30'da başlıyor.
Şirket lideri TechInsider'a 03:30'da uyandığını belirtmiş ve "bu her yiğidin harcı değil" diye de eklemiş.Uyanır uyanmaz iki litre su içen Lee, suyun ardından gelen iki fincan kahve ve meyveli içeceğiyle günlük sıvı alımını sabahtan hallediyor anlaşılan. Sonrasında 30 dakikasını köpeğine ayırıyor ve 1 saat boyunca kendini okumaya veriyor.Saat 05:15'i gösterdiğindeyse, Lee nerede? Spor salonunda tabii. 06:15'te spor bitiyor ve takip eden saati duş, tıraş, iş yerine gidiş kapsıyor. 07:15'te artık mesai de başlamış oluyor.
Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey yaklaşık 10 km.'lik koşu için güneşten önce uyanıyor.

Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne "03:30"culardan.

Uyanınca da ilk işi Avrupa piyasasını incelemek oluyor, "60 Minutes"ın haberine göre.Çalışma takvimi ve prensipleriyle ilgili, bir yöneticinin FT'ye belirttiği üzere: "Sergio 8. günü icat etti ve biz de çalışıyoruz.""60 Minutes"taki bir başka demeçse şöyle: "İtalya'da tatil olduğu zaman, Amerika'ya çalışmaya geliyor. Amerika'da tatil olunca da İtalya'ya dönüyor."
Bu etkinlikle ilgili izleyebileceğiniz en güzel videolardan birini Barış Özcan çekmiş
Kendisi videosunda diyor ki;
  1. Eğlenceli bir saat seçin mesela 5:55 gibi ya da 4:44
  2. Faydalı bir alışkanlık için çok sayıda tekrar gerekiyor örneğin 40 gün
  3. Şu hayatta faydasız olan şeyleri yapmak hep daha kolaydır örneğin abur cubura hemen alışmak gibi
  4. Ortalama 66.günden itibaren davranış biçimi otomatikleşiyor.
  1. Akşamları yaptığınız şeyleri sabah yapın.Mesela en sevdiğiniz diziyi ortasında bırakın ve yatın sabah erken kalktığınızda kaldığınız yerden izleyin
  2. Bir süreliğine erken yatın.Erken kalkmak daha kolay olacaktır.
  3. Çalar saatinizi yatağınızdan uzak bir yere koyabilirsiniz.
  4. En önemlilerinden biri zihin saatinizi kurun-yarın sabah şu saatte kalkacağım ve bunu tekrar tekrar söyleyin-
  5. #40SabahErkenKalk etikeyle twittir,instagram gibi sosyal medyalarda duyurun
  6. Faydalarını not alın.
Barış Özcan bu proje kapsamında 22:30 da yatıp 4:30 da kalkıyormuş.
Bende 23.00 gibi yatıp 6:00'da kalkmaya karar verdim.Benim için zor olmayacağını düşünüyorum en fazla bir hafta içerinde erken kalkmaya alışırım.Eğer zorlanıyorsanız erken kalkmanın sizin için neden önemli olduğunu bir düşünün ve 40 günün sonunda kendinizi nerede gördüğünüzü bir hayal edin.
Şimdi alışkanlığı iyice edinmek için bir iki tüyo vereyim.
1.Öncelikle kendinize 40 günlük bir tablo oluşturun.Bunun için yaptığım iki tabloya da bakabilirsiniz.
2.En kolay şekilde yapabilmeniz için Zincirleri Kırma diyoruz.Nasıl mı?
Resimde de gördüğünüz üzre erken kalktığımız her sabah için bir tablomuza bir çarpı işareti koyuyoruz.Bunlar zincirin birer parçasıymış gibi değil mi.Çarpıları koydukça zincir yapıyoruz.Zincirimizi kırmadan 40.günün sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz.Bakalım kaçımız bu alışkanlığı kazanacak?



Yorumlar

  1. Bloguma bir uğramak istedim bir kac yazını okudum ve buna yorum yapmak kısmet oldu :)
    Deli gibi Barış özcan izleyen biriyim,her videosu mu faydalı olur :) beni en çok etkileyen tramvay vudeosuda önerdiklerin arasında gördum bu beni ayri bi mutlu etti :)
    Bunu yapmaya çalışıyorum bu aralar ama bu 40sabaherkenkalk basliği altinda degil.
    Öznur artik erken kalkman gerek diye soyluyorum ve simdilik basariliyim,pazar gunleri bile 😉♥️
    Kalemine saglik cok faydali bir yayin.
    Umarim herkes hem blogunun hem de erken kalkmanin kiymetini degerini anlarlar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bir zamanlar uyguladığım ve başarılı olduğum bir proje.Aynısını ders çalışmak içinde yapmıştım.Barış özcan'ın videolarını izlemek benim için bir klasik haline geldi.İçeriği diğerlerinden farklı olduğu içinde daha çok seviyorum.Yorumun için teşekkürler canım :)

      Sil

Yorum Gönder

Please Don't Remove.

FOLLOW ON INSTAGRAM

Who Am I?

Who Am I?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec

Search

DESIGN+CODE AFRAS STUDIO|2022